Sunday, April 19, 2009

Cerita org x beridea...

Sebelum apa2, sy bg warning awal2...sy suka cerita psl dr sdr..kalao x suka, mintak maaflah...

Rabu mgu lepas:
-->mak abah tiba2 bt keputusan mengejut...nak sy blk msia lg thn nii...sy dh ckp ari tu, xnak blk...then suruh mak tlg antarkan brg..nak santan, (wpon bleh guna juz hind,sy nak santan paket jgk..xyah perah2..haha) bt nasik lemak br sdp...tp mak ckp, abah tahan x bg hantar sbb nak sy blk..mak ckp lg, kakak blk laa sblom kawen..nnt dah kawen dh x slalu blk..hesyy mak nii, ska fikir jauh2..huhu...sygnya mak abah dgn sy...oh...lalala...sy anak kesayangan...(kenyataan x konfem tp sy suka fikir mcm tu..)

Ahad, Isnin, Selasa, Rabu:
-->sy asek mkn tgh hari kat luar...abeh duet berbelanja di Paradise pizza, Chicken rock, kedai2 nasi ayam yg x diketahui nama...maen hentam mkn ja...yg pasti, utk beberapa hari ni, eijah n husna yg byk teman sy mkn kat luar...abes kuliah trus cabut gi makan...sng hati...

Rabu:
-->adek kepada seorg kenalan meninggal dunia...sy rasa terkesan sbb sy ramai adek...sy xtahu kenapa, tp sy sedeh wpon bkn adek sy...x dpt dibayangkan kalao bnda mcm ni berlaku kpd sy...mebi sy teresak2 x ingat dunia atau diam terkejut..yg pst, sy sdr xtahu tahap kesabaran dan ketabahan sy...kpd kenalan tersebut, moga bersabar...Allah SWT lebih sygkan dia...

Jumaat:
-->sc (usrah) senior di Mansurah..kali ni terakhir sblum diberhentikan sementara utk exam...sdeh x terkata tp sy perlu tabah, huu...sc sy gabung dgn sc husna...dpt dua naqibah..ummi ngan kak syikin, tp kami lagi byk ckp, hehe...mintak maaf ye kak syikin n ummi...tgh hari br bertolak ke sana, sy..husna..eijah...ijan..dura..najwa...yana..kay..dina..wani...teejay...n chaq...bes bila ramai2 bersama, dina siap blanja eskrem tuk suma ms pkck tramco berhenti solat jumaat, sweet=)...

masa sesi usrah lg bes..byk yg sy xtau lg rupanya(of course laaaa..) baru sy tau rupanya, jd o&g atau dlm bahasa melayu nya pakar skt puan jth hukum fardhu ain utk dr2 ppuan...chaq yg ckp psl nii..tekejut bkn maen sy sbb sy nak jd pakar kanak2,bkn skt puan..sy tny chaq, kalao suami x bg mcm mana?? chaq ckp...aii, spttnya bg lah..kan deal dgn ppuan...hemm, btol jgk..byk lg persoalan yg terungkai...tp sy mmg sure, ini antara usrah yg plg bes...sy lg suka ada naqibah berbanding jd naqibah..jadi naqibah, kena ckp ati2...x jd naqibah..bleh ckp sesuka ati...hehe...

Sabtu:
-->kelas patho mcm biasa...revision utk jars n slides..byk gilaaaa..uhuhu...xda apa yg bes tp ada skali tu ms tgh sembang2 dgn syafiq, paksu, pdaus n faiz...sy dpt tau, rupa2nya diorg ni ingat sy tua dr diorg...cess..marah btol sy...sy br 21 ok..faiz la nii buat cerita sbb ms kat skolah menengah org pgl sy kakpiah, itu sbb sy ada adek..bkn sbb sy tua...haihh...

sebelah mlmnya, sy byk melayan utube tgk britain's got talent..mulanya sy nak tgk psl susan boyle ja...tp dah terlayan yg laen skali..smpai tertdo sy tgk..yg pasti...susan boyle sgt mengkagumkan sy..mmg x boleh judge org berdasarkan penampilan dan usia..insaf sy sbb sblum nii sy suka tgk penampilan org dl b4 kelakuan, perangai atau bakat...

Ahad:
-->abes je memasak n makan, sy trus nak gosok baju utk ke kelas parasit..tiba2 slh seorg bdk umah ckp, hari ni xda klas, bes tahap gaban, aha...trus x jd gosok baju...dah tu, ika bt cdgn berjln2 kat masriyah plaza...suma stuju n bertolak dlm pkl 11 setgh cam2...dekat sana, xda bt apa pn, cuma mengayuh sampan dgn ika, husna n eijah...hana xnak naek, tp dia tlg tgkp gamba...kesian hana...lps mengayuh..men ape tu..langgar2 kereta eh?ntah, sy xtahu nama apa..tp sy naek 3 kali..ehe...rindu memandu kat msia...kepala sy byk kali terhantuk bila terlanggar, seryes penin...lps tu naek skirt pusing2 plak...lg la sy pening...lapar plak tu...

so lps maen2 kitorg mkn2 kat qomiyah...sng ati lg..ehe..
(nnt rajen2 sy upload gamba k..)

kesimpulan:
Apa yg bes dr idup sy sekrang nii??
bes...sbb idup xda sapa nak control, n nsb baek sy sdr xda la liar atau buas...so suma bnda insyaAllah terkawal..
sy nak manfaatkan idup sy btul2 sblom stat keja n kawen..
nnt dah keja n berkeluarga, mst x bebas sgt dah kan??
so skrg, kena guna ms muda sebaeknya...
ibadah pon mst bertambah alang2 dh free...
chaiyok2!!!

oh...exam jgn lupa..
5 hb dh stat...
kena stadi ok?

~satu gamba ckp la kan~

8 comments:

Zu Nurain Ahmad said...

k.piahhh,gud luckk! =)
abes exam bape hb?

mawaddah said...

lambat...5 hb br abes..huhu...lmbt laa blk msia...waaa....

Zuriani Y. said...

bila balik nyaa?

Amirah Zayanah said...

good luck awaaak!

mawaddah said...

yan-->mebi 13 or 27 hb 7...lambatnya lg...nak blk cpt2..wawawa...
mirah-->time ksh mirah, gud luck jgk di aussie sana...

mEduSa said...

hehe byknya crita. ah kinpns ba drg paiz tu memandai buat cerita, maka dia tu sndri yg sbenarnya tua dr kita kn? eh aku ingt kita hbs xm 1july? hoho aku pn xsbr blk! =)

HUSNA said...

waahhh...smggu yg mengancam..mcm2 peristiwa lorr..bila mau makan2 lagi???

p/s:word verification aku adalah patifey.saja habaq hahah

mawaddah said...

ned-->tu lah, pandai2 ja paih tu wat crita..pttnya dia la lg tua..hampeh..ahaha..btol2, exam abes 1 july..slp tulis..hehe..ko mst blk lg awal dr aku kan...alalala...=(

husna-->makan2 anytime la darling..kita kan spontan..aha...
p/s:xda keja ka word verification pn nak bgtau aku...haihh..