Friday, March 21, 2008

How far i've become??

Semalam...terdetik ati nk bkk i luv islam...bila dh bkk tu, klik la pd cinta dan remaja (biasa la, bdk2 di ambang umo 20 an mmg ska la topik2 cam2...)after dh klik topik tu..klik plak pd satu artikel nii, tajuknye "Untukmu, bersabarlah wahai remaja"..n bermulalah pembacaan aku..baca pnya baca..baca lg..scroll smpai bwh..baca..baca...maka ternganga la mulot aku..

Ya Allah..rpa-rpanya slama nii..??

Aku x dpt truskan...nnt akan timbul kontroversi...tp aku dh paham skrang...cma sejak baca artikel tu, aku x sng duduk...dlm ati bermonolog sdr..."macam mana nak bgtau nii?"
Tnya pendpt kwn2...

Husna ckp..."xpe, Tuhan paham prasan ang..kalo ade, ade la 2..jgn risao..kalo x brani bgtau skrang, nnt la..."...so aku jwb..."i still dun have the guts to tell...biaq la dulu..aku akan try avoid"..

Huda n Aizah plak ckp..."pelan2 la piah..kami paham.."..

Aku terharu...di kala aku dlm dilema..ramai yg memujuk..syukur ke hadratMu Ya Allah..dikurniakan kwn2 yg memahami diri ini..

Apa2 pon...aku tekad...akan aku bgtau jugak..akan smpai masa tu


3 comments:

dr.nik mohd abduh b. nik mhd nor said...

alangkah baiknya kalau persoalan hati diserahkan pada Allah..dan percayalah kepada baitul muslim..cinta manusia tidak ke mana kalau bukan ianya lahir untuk tujuan dakwah..maaf mencelah sebab tersinggah..

mawaddah said...

malu..n dunno wat to say..

Ahmad bin Ariffin said...

rupanya kak piah dah lama dulu buka page tu and sedar..hehe.alhamdulillah.walaupun mad lambat sikit, artikel tu mmg berjasa.